algemeen europa overzee tips checklist expat offerte
europa
Emigratie-Advies.nl :: Adviezen over verhuizen naar het buitenland en offerte aanvragen voor wie gaat emigreren

Verhuizen naar

SPANJE

BelgiŽ grenst aan de landen Nederland in het noorden, Duitsland in het oosten, Luxemburg in het zuidoosten en Frankrijk in het zuiden. BelgiŽ heeft een gunstige geografische ligging, grenzend aan de Noordzee. Het overwegend vlakke landschap, de vele waterwegen en de ligging aan de Noordzee hebben de goede infrastructuur in dit land mogelijk gemaakt.
De totale oppervlakte van BelgiŽ bedraagt 30.528 km2, met een bevolking van 10,2 miljoen inwoners kom je dan op een bevolkingsdichtheid van 332 inwoners per km2. Wat dat betreft komt BelgiŽ op de tweede plaats in de Europese Unie, na Nederland. Nederland heeft een oppervlakte van 41.000 km2 en een bevolkingsdichtheid van 377 inwoners per km2.

Sinds 1 januari 1993 zijn binnen de Europese Gemeenschap de fiscale- en douane- formaliteiten afgeschaft m.b.t. algemene persoonlijke goederen voor eigen gebruik. Dus u kunt zich zonder problemen in BelgiŽ vestigen. Toch doet u er verstandig aan zich goed voor te bereiden op uw vestiging in BelgiŽ. Hieronder treft enkele aandachtspunten aan, bedoeld om u op weg te helpen met uw vestiging in BelgiŽ:

1

Werk

Enkele handige links

2

Au pair

Vraag een offerte aan voor uw verhuizing naar BelgiŽ

3

Studie

Adviezen voor uw verhuizing

4

Taalcursussen Frans

Nederlandse ambassade in BelgiŽ

5

Vestiging

Meer BelgiŽ

6

Landbouw vestiging

Meer emigratie

7

Woonruimte  

8

Verhuizing en auto

Onroerend goed kopen in BelgiŽ

9

Rijbewijs

Bij aanschaf van onroerend goed in BelgiŽ adviseren wij u graag. Desgewenst bemiddelen wij ook bij de onderhandelingen. Wij beschikken over ervaren specialisten die zowel de Franse als Nederlandse taal beheersen.

 

10

Huisdieren

11

Belastingen

12

(sociale) verzekeringen en pensioenen

13

Nationaliteit  
VerhuisAdvies.nl