algemeen europa overzee tips checklist expat offerte
europa
Emigratie-Advies.nl :: Adviezen over verhuizen naar het buitenland en offerte aanvragen voor wie gaat emigreren

Verhuizen binnen Europa
Een verhuizing binnen Europa bestaat globaal gesproken uit het inpakken van de verhuisdozen en demonteren van de meubels, inladen van de inboedel in de verhuiswagen, het transport naar het land van bestemming alwaar er gelost wordt, de verhuisdozen worden uitgepakt en de meubels worden gemonteerd.

 

> Inpakken

> Demontage

> Inladen van de verhuiswagen

> Transport

> Lossen

> Uitpakken en monteren

Inpakken
Voorafgaand aan de verhuizing worden de kleine goederen in verhuisdozen gepakt en wordt hangkleding in speciale garderobedozen gehangen (zie ook op onze inpaktips). Kostbare goederen zoals schilderijen, glaswerk of antiek worden vakkundig ingepakt in noppenfolie.

U kunt ervoor kiezen om het inpakwerk zelf te doen, waardoor u bespaart op de verhuiskosten. Wij adviseren u echter om in elk geval de breekbare goederen door de verhuizer te laten inpakken. In dat geval is zijn uw bezittingen optimaal verzekerd.

 

Demontage

De demontage van grote meubelen die niet in zijn geheel vervoerd kunnen worden kunt u laten uitvoeren door uw verhuizer. De meeste verhuizers hebben een handyman in dienst die zich over de demontage zal ontfermen. Besluit u dit zelf te doen overleg dan van te voren met uw verhuizer welke goederen gedemonteerd moeten worden.

 

Inladen van de verhuiswagen
De verhuizer zal de inboedel op de afgesproken dag in de verhuiswagen laden. Om uw inboedel optimale bescherming te bieden tijdens de verhuizing wordt er gewerkt met verhuisdekens. Het is van cruciaal belang dat de inboedel goed in de wagen wordt gestuwd (= inladen), zodat bij transport geen schade kan ontstaan.

 

Transport
Meestal combineert de verhuizer uw verhuizing met een aantal andere verhuizingen om de verhuiskosten te drukken. Soms worden er zelfs vier tot vijf verhuizingen met meerdere bestemmingen richting het buitenland in één verhuiswagen ingeladen. Ervaren internationale verhuizers zorgen voor een gedetailleerde inventarislijst en merken de goederen met nummers. Hierdoor is er een goede scheiding tussen de verschillende inboedels.

 

Lossen
Het lossen van de inboedel bij een Europese verhuizing vindt vaak plaats door de chauffeur met hulp van lokale verhuizers. Vooral bij Europese verhuizingen speelt bij het lossen de bereikbaarheid van de bestemming een belangrijke rol. Denk hierbij aan een heuvelachtig terrein, een lange oprijlaan en smalle straten en noem maar op.

 

Uitpakken en monteren
Bij het lossen worden de goederen en de meubelen in de juiste ruimte geplaatst. Het uitpakken van de verhuisdozen wordt doorgaans door de bewoners zelf gedaan. Als het verhuisbedrijf de demontage verzorgd heeft is het aan te raden om deze ook de montage te laten uitvoeren.

 

VerhuisAdvies.nl