algemeen europa overzee tips checklist expat offerte
europa
Emigratie-Advies.nl :: Adviezen over verhuizen naar het buitenland en offerte aanvragen voor wie gaat emigreren

Verhuizen naar

FRANKRIJK

Frankrijk is een van de grootste landen van West Europa. Het landschap en het klimaat is behoorlijk verschillend. Bretagne in het westen staat bekend om de regen en de Riviera in het zuiden om de vele zon. 

Frankrijk is relatief dun bevolkt en zelfs een van de dunst bevolkte landen van Europa. De gemiddelde bevolkingsdichtheid bedroeg in 2002 106 inwoners per km2, maar de bevolking is zeer ongelijk verspreid. Dunbevolkte gebieden zijn het Centraal Massief, de plateaus van het Parijse Bekken, Les Landes en het hooggebergte. Dichtbevolkte gebieden zijn de departementen Ille-de-Paris, Nord, Rhône, Val de Marne en Hauts-de-Seine. Dit zijn gebieden die gekenmerkt worden door intensieve landbouw, maar vooral door industriële en stedelijke zones.
In 1999 woonden 45 miljoen Fransen in een stedelijke omgeving, dat is 77% van de bevolking. In 1973 was dit nog 73%. In Parijs alleen al woont ca. 20% van de Franse bevolking. Door de vorming van ‘métropoles d'équilibre’ zoals Nantes, Lille, Strasbourg, Marseille, Bordeaux, Toulouse en Lyon heeft men geprobeerd het evenwicht in Frankrijk te herstellen en de groei van Parijs af te remmen.

Sinds 1 januari 1993 zijn binnen de Europese Gemeenschap de fiscale- en douane- formaliteiten afgeschaft m.b.t. algemene persoonlijke goederen voor eigen gebruik. Dus u kunt zich zonder problemen in Frankrijk vestigen. Toch doet u er verstandig aan zich goed voor te bereiden op uw vestiging in Frankrijk. Hieronder treft enkele aandachtspunten aan, bedoeld om u op weg te helpen met uw vestiging in Frankrijk:

1

Werk

Enkele handige links

2

Au pair

Vraag een offerte aan voor uw verhuizing naar Frankrijk

3

Studie

Adviezen voor uw verhuizing

4

Cursussen Frans

Franse ambassade in Nederland

5

Vestiging

Meer Frankrijk

6

Landbouw vestiging

Meer emigratie

7

Woonruimte  

8

Verhuizing en auto

Onroerend goed kopen in Frankrijk

9

Rijbewijs

Bij aanschaf van onroerend goed in Frankrijk adviseren wij u graag. Desgewenst bemiddelen wij ook bij de onderhandelingen. Wij beschikken over ervaren specialisten die zowel de Franse als Nederlandse taal beheersen.

 

10

Huisdieren

11

Belastingen

12

(sociale) verzekeringen en pensioenen

13

Nationaliteit  
VerhuisAdvies.nl