algemeen europa overzee tips checklist expat offerte
europa
Emigratie-Advies.nl :: Adviezen over verhuizen naar het buitenland en offerte aanvragen voor wie gaat emigreren

Verhuizen naar

SPANJE

Spanje (officieel: Reino de España, = Koninkrijk Spanje) is een koninkrijk in Zuidwest-Europa en ligt op het Iberisch Schiereiland waartoe ook Portugal behoort. De totale oppervlakte van Spanje bedraagt 505.782 km2, inclusief de Balearen, de Pityusen en de Canarische Eilanden. Spanje neemt daarmee meer dan vier vijfde van het Iberisch Schiereiland in beslag en is ruim twaalf maal zo groot als Nederland. Spanje is na Rusland, Frankrijk en de Oekraïne het vierde land van Europa.
 

Tot Spanje behoren behalve de genoemde eilandengroepen ook de zogenaamde Plazas de Soberanía en el Norte de Africa, omvattende de Plazas mayores: Ceuta en Melilla, en de Plazas menores: Peñon de los Vélez, Peñon de Alhucemas en de Islas Chafarinas.
Spanje grenst in het noorden aan Andorra (64 km) en Frankrijk (623 km), in het westen aan Portugal (1214 km), en in het zuiden aan Gibraltar (1,2 km). De totale kustlijn bedraagt 4964 kilometer. Spanje kent grotendeels natuurlijke grenzen: bergen, kust en rivieren.
De Balearen bestaan uit verschillende eilanden, waaronder de bekende vakantiebestemmingen Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera. De dertien Canarische Eilanden liggen voor de kust van Marokko. Ze zijn van vulkanische oorsprong en de bekendste eilanden zijn de vakantiebestemmingen Tenerife, Gran Canaria, La Palma, Gomera, Fuerteventura en Lanzarote.


Spanje bezit ook nog twee enclaves in Marokko, Melilla en Ceuta, die in 1995 een gelimiteerde autonomie verwierven.

Sinds 1 januari 1993 zijn binnen de Europese Gemeenschap de fiscale- en douane- formaliteiten afgeschaft m.b.t. algemene persoonlijke goederen voor eigen gebruik. Dus u kunt zich zonder problemen in Spanje vestigen. Toch doet u er verstandig aan zich goed voor te bereiden op uw vestiging in Spanje. Hieronder treft enkele aandachtspunten aan, bedoeld om u op weg te helpen met uw vestiging in Spanje:

1

Werk

Enkele handige links

2

Au pair

Vraag een offerte aan voor uw verhuizing naar Spanje

3

Studie

Adviezen voor uw verhuizing

4

Cursussen Spaans

Emigreren, wonen, werken en studeren in Spanje

5

Vestiging

Meer Spanje

6

Landbouw vestiging

Meer emigratie

7

Woonruimte

Reizen door Spanje

8

Verhuizing en auto

Vakantiehuis - 2de woning

9

Rijbewijs

Wat kost uw verhuizing naar Spanje?

Wilt u weten wat het kost om een verhuisbedrijf in te schakelen voor uw verhuizing naar Spanje? Vraag gratis een verhuisofferte aan bij enkele internationale verhuisbedrijven die regelmatig van en naar Spanje rijden, zodat u altijd een voordelige verhuisofferte ontvangt >>

10

Huisdieren

11

Belastingen

12

(sociale) verzekeringen en pensioenen

13

Nationaliteit  
VerhuisAdvies.nl