algemeen europa overzee tips checklist expat offerte
europa
Emigratie-Advies.nl :: Adviezen over verhuizen naar het buitenland en offerte aanvragen voor wie gaat emigreren

Verhuizen naar

TURKIJE

Turkije ligt op twee continenten: Europa en AziŽ. Het grootste gedeelte bestaat uit het Klein-Aziatisch schiereiland, dat een totale omvang heeft van 755.688 km2. Het kleine Europese gedeelte (23.764 km2) is ThraciŽ, met onder meer de steden Istanboel en Edirne.

De hoge bergketens zorgen in het binnenland voor grote klimaatverschillen. De winters zijn er streng, met uitzondering van de gebieden op zeeniveau. Temperaturen van -30 tot -40į Celsius vormen geen uitzondering op de hoogvlakte in Centraal-Turkije, waar zo'n 120 dagen per jaar sneeuw ligt. In de kustgebieden langs de Middellandse en de EgeÔsche Zee zijn de winters veel milder, met een gemiddelde temperatuur van 7 tot 10į Celsius. In de zomer komt de temperatuur op de meeste plaatsen boven 30į Celsius uit en loopt in het zuidoosten wel eens op tot bijna 50į Celsius. In Centraal-, Oost- en Zuidoost-AnatoliŽ is de gemiddelde dagtemperatuur 's zomers respectievelijk 21,8, 23,6 en 31,6į Celsius. De neerslag varieert eveneens aanzienlijk. Langs de Zwarte Zeekust bedraagt de jaarlijkse regenval gemiddeld meer dan 2.500 mm, terwijl bijvoorbeeld in Centraal-AnatoliŽ jaarlijks minder dan 250 mm regen valt.

In 2003 telde Turkije volgens schattingen 70,3 miljoen inwoners. Een kleine 70 procent van de bevolking woont in de steden.  De rest van de bevolking is geconcentreerd langs de kust en in de landbouwgebieden. West-Turkije is dichter bevolkt en veel meer ontwikkeld dan de rest van het land.

80 procent van de bevolking is Turks; het overige deel is voornamelijk van Koerdische afkomst (20 procent). Verder is er een aantal kleinere minderheidsgroepen, zoals ArmeniŽrs, Grieken, SyriŽrs en joden. Circa 99 procent van de bevolking is moslim.

1

Werk

Enkele handige links

2

Au pair

Vraag een offerte aan voor uw verhuizing naar Turkije

3

Studie

Adviezen voor uw verhuizing

4

Cursussen Turks

Turkse ambassade in Nederland

5

Vestiging

Meer Turkije

6

Landbouw vestiging

Meer emigratie

7

Woonruimte  

8

Verhuizing en auto

Onroerend goed kopen in Turkije

9

Rijbewijs

Bij aanschaf van onroerend goed in Turkije adviseren wij u graag. Desgewenst bemiddelen wij ook bij de onderhandelingen. Wij beschikken over ervaren specialisten die zowel de Turkse als Nederlandse taal beheersen.

 

10

Huisdieren

11

Belastingen

12

(sociale) verzekeringen en pensioenen

13

Nationaliteit  
VerhuisAdvies.nl