algemeen europa overzee tips checklist expat offerte
overzee
Emigratie-Advies.nl :: Adviezen over verhuizen naar het buitenland en offerte aanvragen voor wie gaat emigreren

Verhuizen naar een ander werelddeel
Een verhuizing naar een ander continent bestaat globaal gesproken uit dezelfde onderdelen als een verhuizing binnen Europa, namelijk uit het inpakken van de verhuisdozen, demontage van meubels, inladen van de verhuiscontainer, transport, het lossen van de inboedel en het uitpakken van de verhuisdozen en montage.

 

> Inpakken

> Demontage

> Inladen van de verhuiscontainer

> Transport

> Lossen

> Uitpakken en monteren

Inpakken
Het is van groot belang dat de inboedel zeewaardig verpakt wordt, omdat de lading behoorlijk kan bewegen tijdens het laden en/of lossen de containerscheper (of van het vliegtuig) en uiteraard ook tijdens de vaart (of vlucht). Met name kostbare en breekbare goederen zoals schilderijen, servies en glaswerk of antiek worden dienen vakkundig verpakt te worden, soms zelfs in speciale houten kratten. U kunt ervoor kiezen om een deel van het inpakken zelf te doen, zodat u op de verhuiskosten kunt besparen. Wij raden u echter aan om vooral bij overzeese verhuizingen het inpakken over te laten aan uw verhuizer.

 

Demontage

De demontage van grote meubelen die niet in zijn geheel vervoerd kunnen worden kunt u laten uitvoeren door uw verhuizer. De meeste verhuizers hebben een handyman in dienst die zich over de demontage zal ontfermen. Besluit u dit zelf te doen overleg dan van te voren met uw verhuizer welke goederen gedemonteerd moeten worden. Omdat bij verhuizingen overzee de prijs vaak per kubieke meter wordt vastgesteld kan het voordeliger zijn om veel grote meubels te demonteren.

 

Laden
De verhuizer zal de inboedel op de afgesproken dag in de verhuiswagen laden. Om uw inboedel optimale bescherming te bieden tijdens de verhuizing wordt er gewerkt met verhuisdekens. Het is van cruciaal belang dat de inboedel goed in de wagen wordt gestuwd (= inladen), zodat bij transport geen schade kan ontstaan.

 

Transport
Nadat de inboedel is ingeladen zal de container met uw inboedel naar een terminal vervoerd worden alwaar de container gehandeld zal worden. De container wordt op een containerschip geladen en zal vervoerd worden naar de haven in uw nieuwe woonland. Daar aangekomen zal de container ingeklaard moeten worden.

 

Lossen
Nadat de nodige formaliteiten zijn uitgevoerd zal een lokaal verhuisbedrijf (die samenwerkt met uw verhuizer in Nederland) het transport naar uw nieuwe woning verzorgen.

Dit verhuisbedrijf haalt uw container op vanaf haven of vliegtuig en zorgt voor aflevering. Op basis van de inventarislijsten worden de goederen gecheckt en gelost in uw nieuwe woning.

 

Uitpakken en monteren
Bij het lossen worden de goederen en de meubelen in de juiste ruimte geplaatst. Het uitpakken van de verhuisdozen wordt doorgaans door de bewoners zelf gedaan. Als het verhuisbedrijf de demontage verzorgd heeft is het aan te raden om deze ook de montage te laten uitvoeren.

 

VerhuisAdvies.nl